Revolutia din decembrie 1989 a insemnat rasturnarea regimului dictatorial al lui Nicolae Ceausescu. Totusi, desi au trecut foarte multi ani de cand acesta si Elena Ceausescu au fost condamnati la moarte si executati – la Targoviste -, informatiile despre viata cuplului sunt citite cu aviditate.

Fie ca este vorba despre viata sexuala a Ceausestilor, despre deciziile controversate pe care le-au luat de-a lungul timpului sau despre planurile pe care le aveau, pe termen lung, in ceea ce priveste politica si economia Romaniei, subiectul ”Familia Ceausescu” ramane in actualitate. Dupa revolutie, au fost demarate cercetari pentru a se descoperi ce avere avea Nicolae Ceausescu, existand presupunerea ca dictatorul pusese ”la secret” sume considerabile.

A fost efectuata o expertiza contabila si, fireste, nu au lipsit verificarile la CEC. In urma acestor verificari, spre surpriza tuturor, s-a aflat ca Nicolae si Elena Ceausescu nu aveau conturi deschise la CEC. In schimb, copiii cuplului aveau – la CEC – economii in valoare de peste un milion de lei. Iar Valentin Ceausescu a fost singurul care a declarat ca are bani depusi in strainatate.

„Am un cont de circa 1.000 de lire sterline la o banca din Londra – „Midland” – si 1.500 de marci la „Deutsche Bank”- sucursala din Frankfurt. Nu cunosc numerele conturilor; extrasul de cont privitor la depozitul din RFG poate fi gasit cu ajutorul fostei sotii, Iordana Borila”, a declarat unul dintre copiii dictatorilor, Valentin Ceausescu, potrivit informatiilor furnizate de antena3.ro.

Bani gasiti la CEC, in 1989

    Nicu Ceausescu: 1.223.873 de lei
    Valentin Ceausescu: 1.223.873 de lei
    Zoia Ceausescu: 1.450.020 de lei

coral