News Flash:

Nu gasesti un medicament in farmacii? Semnaleaza problema online si autoritatile sunt obligate sa dea un raspuns in 4 zile

13 Octombrie 2016
720 Vizualizari | 0 Comentarii
medicamente
Romanii pot semnala lipsa unui medicament direct la Ministerul Sanatatii, printr-o platforma online, iar un raspuns din partea institutiilor va veni in maximum 4 zile.

Pe site-ul medicamentelipsa.rototul este transparent.

Poti anunta lipsa unui medicament, poti verifica stocul existent, poti verifica ce au semnalat alti utilizatori, ce raspuns au primit si cat timp mai au autoritatile pentru a rezolva fiecare problema in parte.

Platforma a fost anuntata de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, miercuri seara, alaturi de alte masuri luate de Guvern pentru a veni in ajutorul bolnavilor.

"Recunoasterea oricarei problemei este primul pas catre rezolvarea ei. Intre anii 2008 si 2012, peste o treime din lista OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a medicamentelor esentiale, de prioritate 1, pentru tratamentul cancerului au lipsit din Romania. Medicamente generice ieftine, disponibile pe piata de zeci de ani.

In toata aceasta perioada, nicio lipsa nu a fost recunoscuta oficial de minister, nicio cauza a acestor lipse nu a fost facuta publica si nicio masura nu a fost pomenita. Asta pana foarte tarziu in iarna lui 2012, cand media a adus in atentia publicului 'criza citostaticelor' si problemele nu au mai putut fi ascunse sub pres", arata ministrul Vlad Voiculescu intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

El arata ca, prin hotararea de guvern prezentata miercuri de institutia pe care o conduce, 56 de medicamente esentiale vor intra pe o lista speciala, iar acest lucru ne va ajuta sa le pastram in tara.

"Si mai important decat atat: orice lipsa a unui medicament va putea fi anuntata la www.medicamente-lipsa.ro, iar autoritatile vor trebui sa raspunda in cel mult 4 zile", arata Vlad Voiculescu.

Potrivit informatiilor publicate pe site, dupa aceea, autoritatile au la dispozitie o saptamana pentru a prezenta masurile pe care le iau pentru rezolvarea situatiei semnalate.

De asemenea, lunar va fi publicat un sumar al actiunilor intreprinse de autoritati in legatura cu medicamentele lipsa.

medicamentelipsa ro medicament stocul vlad voiculescu guvern
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018777 (s)