Primarul Morar Costan a anunțat semnarea unui nou contract pentru municipiul Dej. Se urmărește modernizarea iluminatului public prin sisteme LED.

În data de 01 noiembrie, primarul Municipiului Dej, Morar Costan, a transmis că s-a semnat, la Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice, un proiect ce vizează montarea de corpuri de iluminat cu surse LED.

"Am semnat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice contractul de finanțare pentru proiectul Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public al Municipiului Dej finanțat prin Programul Operațional Regional", a afirmat edilul municipiului Dej.

Valoarea contractului este de peste 9.900.000 de lei, iar contribuția primăriei dejene este una de 2%. Montarea de corpuri de iluminat cu surse LED vor permite reglarea fluxului luminos prin sistemul de gestiune nou impementat, iar nu mai puțin de 215 străzi din municipiu vor beneficia de această investiție, a mai declarat Morar Costan. Totodată implementarea acestui proiect va duce la reducerea cheltuielilor consumului de energie cu 49%.

La final, primarul dejean a enumerat avantajele implementării acestui proiect pentru municipiul pe care îl conduce:

  • proiectul are ca obiective eficientizarea sistemul de iluminat public,
  • reducerea cheltuielilor anuale datorate consumului de energie electrică cu cel puțin 49% față de situația actuală, cu respectarea normelor și standardelor în vigoare din sectorul iluminatului public stradal,
  • scăderea emisiilor de carbon datorate consumului redus de energie electrica,
  • înfrumusețarea ambientului urban, 
  • creșterea gradului de siguranță a persoanelor și a bunurilor.

 

coral