News Flash:

Nuci umplute. Deliciile de altadata, adorate de lumea toata

16 Octombrie 2018
452 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7274 RON (-0.0031)
USD: 4.2601 RON (-0.0081)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Pentru cei mai multi, aceste nuci umplute erau fursecurile copilariei, savurate in sanul familiei.

Reteta de fata este una de post, dar extrem de delicioasa.

Ingrediente

Pentru aluat:

200 ml apa minerala

200 ml ulei

75 gr zahar

650 gr faina

2 lingurite esenta de vanilie

1/2 plic praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita sare

1 lingurita otet de mere

Pentru crema:

150 ml apa

75 gr zahar

2 lingurite esenta de rom

400 gr gem de caise

250 gr biscuiti simpli

100 gr miez de nuca

1 varf cutit sare

Pentru ornat:

zahar pudra

Mod de preparare nuci umplute

Pentru aluat, se amesteca bine uleiul cu zaharul si sarea, pana la diluarea ingredientelor solide.
Se dizolva bicarbonatul in otet si seadauga in vas, apoi se completeaza cu apa minerala, esenta si se incorporeaza, treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Se framanta un aluat nelipicios, care se acopera cu o folie si se lasa la odihnit 15-20 de minute.
Se portioneaza in bilute, care sa acopere jumatate din orificiile formei de nuci.

Incingem forma de nuci pe foc si coacem cojile de nuci cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Pentru crema, macinam biscuitii impreuna cu nuca.

Punem apa cu zaharul pe foc si putina sare pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta si turnam siropul rezultat, peste biscuitii macinati.

Amestecam repede sa se patrunda toti, apoi lasam compozitia la racit.

Dupa racire adaugam gemul de caise si omogenizam.

Cu aceasta compozitie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahar.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

nuci umplute fursecurile ingrediente aluat crema
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036549 (s)