Administrația comunei clujene Baciu a făcut o solicitare către Compania de Transport Public (CTP), pentru a deschide, în viitorul apropiat, o linie de autobuz care să lege localitatea de cartierele clujene Mănăștur și Grigorescu, faptul care ar ușura transportul multor persoane care locuiesc în Baciu.

Redăm mai jos adresa către CTP:

”Către
Compania de Transport Public Cluj Napoca SA

Am urmărit cu interes și cu satisfacție intențiile și realizările Dvs. în privința îmbunătățirii continue a calității transportului public în oraș și măsurile privind înlocuirea mijloacelor de transport cu unele ecologice de ultima generație, dar și implementarea transportului direct (fără transbordare) al clujenilor între cartiere.

DIN ACEST ULTIM MOTIV INTERVENIM LA DVS. CU RUGĂMINTEA DE A ASIGURA O LEGĂTURĂ DIRECTĂ ÎNTRE CARTIERUL DÂMBUL ROTUND, GRIGORESCU ȘI MĂNĂȘTUR.

Posibilitățile rutiere nu dau multe soluții, dar noi nu suntem în măsură să stabilim un traseu optim. Dvs. aveți specialiști în domeniu care vor putea stabili ruta acestei curse, fie prin Tăietura Turcului, fie prin atingerea zonelor mai circulate ale orașului (str. Horea, str. Daragalina, P-ța 14 iulie, etc.)

Singura rugăminte a noastră după eventuală introducere a unei noi curse este ajungerea în cart. Grigorescu înainte de ora 07:45 și plecarea imediat după terminarea cursurilor școlilor din zonă, mulți dintre noi având copii în școlile din cartier și mulți locuri de muncă în acea zonă.

Menționăm convingerea noastră că acea linie de autobus ar ajuta la decongestionarea traficului din oraș.

Mulțumim anticipat pentru o atitudine pozitivă din partea Dvs. și rezolvarea acestei solicitări.”

coral