Clujenii sunt încurajați din nou să semneze o petiție online în vederea amenajării unui spațiu de joacă pentru copii, la cinematograful Dacia, din cartierul Mănăștur.

Propun centre comunitare, nu centre ale administrației de la 9 la 5, în fiecare cartier, deschise în weekend și seara. La Viena, unde am fost în vizită ca să le văd politicile locative și sociale, rezidenții aveau chei de la centru tocmai pentru că era comunitar. Dacă există neîncredere, se poate filtra accesul prin contracte cu asociații de locatari sau ONG-uri comunitare și culturale”, este de părere deputatul independent Adrian Dohotaru, inițiatorul campaniei.

Acesta susține că programul funcționarilor trebuie modificat, din cauza faptului că rezidenții nu merg cu copiii la activități în timpul programului de lucru. Dohotaru dezvăluie că, peste tot pe unde a purtat discuții – la Primărie, la Bibliotecă, la muzee –, a pus accentul pe necesitatea de a schimba programul de vizite, ca aceste centre să nu rămână goale, dar și să fie amenajări care să atragă copii.

Este păcat, este foarte cald afară, aici (n.red. la Cinema Dacia) poate fi un loc umbros, un spațiu de joacă pentru copii și de socializare pentru părinți. Din păcate, centrele de cartier ale Primăriei nu au acest lucru. Ar merita să punem presiune pe ei, să avem servicii publice cât mai de calitate!”, sugerează Dohotaru.

În consecință, parlamentarul a dat startul unei noi petiții cu titlul „Vrem spațiu amenajat pentru copii la Cinema Dacia!”, prin care cere primarului Emil Boc și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca să amenajeze un spațiu cu acces general și gratuit în cartierul Mănăștur. Petiția solicită ca acest proiect să fie inclus în Bugetul local pe anul 2019, motivând că Cinema Dacia este închis după-amiaza și în weekend, iar atunci când au loc activități, ele sunt de tip spectacol și cu taxă, fără să implice rezidenții în crearea unui centru comunitar adevărat.

Noi, mănășturenii, suntem peste 100.000 de persoane și nu avem destule locuri de joacă pentru copiii noștri. De aceea, propunem deschiderea unui asemenea spațiu la Cinema Dacia, mai ales pentru sezonul rece și pentru perioadele în care plouă. Accesul la locurile de joacă private costă 40 de lei câteva ore și se află la distanțe mari de cartier, în mall-uri. Vrem servicii publice de calitate. Creșterea calității vieții la Cluj se poate crea și prin amenajarea ca proiect-pilot a unui spațiu de joacă în interior, idee care se poate extinde apoi la toate centrele Primăriei din alte cartiere”, se mai arată în textul petiției semnate deja de zeci de clujeni.

Sursa: monitorulcj.ro

 

coral