O politista in varsta de 22 de ani, din Beclean, judetul Bistrita-Nasaud, i-a luat unui sofer permisul de conducere si apoi l-a amendat ca nu il are la el.

Incidentul s-a petrecut in Beclean, in luna august a acestui an, atunci cand soferul, angajat la o firma de tractari, a fost chemat pentru a ridica o masina implicata intr-un accident rutier.

Barbatul, aflat la volanul unei autoutilitare, a depasit o coloana de masini pentru a ajunge la locul accidentului, iar pe drum, a zgariat o masina care astepta in coloana.

Cei doi soferi s-au inteles sa incheie o intelegere amiabila dupa ce soferul autoutilitarei reusea sa preia autoturismul implicat in accident care bloca traficul.

Interventia soferului firmei de tractari a durat aproximativ o ora, iar in tot acest timp, soferul masinii zgariate a crezut ca este tepuit si a sunat la Politie.

La fata locului s-a deplasat un echipaj al Sectiei 4 Rurala Beclean din care facea parte si o agenta in varsta de 22 de ani, incadrata din sursa externa in anul 2016.

Politista l-a amendat pe sofer pentru lipsa permisului dupa ce i l-a suspendat
In momentul in care cei doi s-au intalnit, la fata locului se aflau si politistii. Cei doi au cazut de acord sa incheie o constatare amiabila, insa nu au fost lasati de agenti.

Politista in varsta de 22 de ani i-a cerut soferului documentele personale, iar acesta i-a inmanat actele, printre care permisul de conducere, certificatul de inmatriculare, buletinul si asigurarea obligatorie.

Pentru ca soferul autoturismului le-a spus ca cel de pe autoutilitara a depasit coloana de masini pentru a ajunge la accident, politista i-a suspendat permisul de conducere pentru 60 de zile.

Culmea, cu actele soferului in mana, agenta l-a amendat pe barbat ca nu are la el permisul de conducere, buletinul si certificatul de inmatriculare. Practic, pe acelasi proces verbal bistriteanului i s-a luat permisul pentru depasire pe linie continua si a fost amendat ca nu are asupra sa actul.

Pentru depasirea unei coloane soferul a primit 870 de lei, iar pentru faptul ca nu avea actele asupra sa – inca 870 de lei.

  coral