Vineri, 31 mai, în campusul Emerson, a avut loc „We <3 STEM Day”, eveniment dedicat inovării și evoluției tehnologice din domeniile științei, ingineriei și a matematicii pentru promovarea posibilelor cariere în aceste domenii.

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis participanților un mesaj de încurajare, în care a subliniat importanța componenței de inovație în ecosistemul de dezvoltare al Clujului. De asemenea, a mai subliniat că unul dintre avantajele competitive ale orașului este resursa umană capabilă, tinerii talentați fiind principalul atuu în ecuația viitorului. Orașul se remarcă deja ca un hub al inovării – internetul lucrurilor, blockchain-ul sau inteligența artificială sunt câteva din tehnologiile pe care Cluj-Napoca le va avea ca elemente de dezvoltare.

În cadrul evenimentului, participanții au avut oportunitatea să asiste la demo-uri interactive, să afle mai multe despre aplicațiile din viața reală din diferite industrii critice sau să vizualizeze realizările elevilor și studenților clujeni.

Companiile de profil care își desfășoară activitatea la Cluj sunt promotoare ale talentelor și au un rol important în dezvoltarea inovării în ecosistemul clujean.

Edilul a transmis felicitări companiei Emerson pentru implicarea activă în viața comunității clujene.

coral