Chinezii își aruncă de la etaj câinii și pisicile, după ce au apărut zvonuri privind transmiterea virusului Covid-19 de la animale.

Imagini din întreaga China, lovită de criză, arată cadavrele sângeroase ale animalelor aflate pe drum după ce au fost aruncate de la etajele blocurilor de locuințe.

Potrivit AsiaWire, un câine a fost găsit mort după ce se presupune că a fost aruncat dintr-un bloc din orașul Tianjin din provincia Hebei – acasă la epicentrul de focar Wuhan. Cinci pisici au fost, de asemenea, aruncate de la etaj în Shanghai, localnicii aparent spunând că sunt animale de companie, deoarece aveau blană netedă și curată.  Mass-media locală susține că animalul a fost aruncat de la ultimele etaje ale unui bloc turn la 4 dimineața.. Rapoartele afirmă zgomotul câinelui care lovea mașina și-a trezit localnicii adormiți, deoarece suna ca o explozie de anvelope.   Familiile bolnave l-au găsit apoi pe bietul animal de companie, întins pe pământ, cu pete de sânge în jurul cărămizilor.

Se raportează că mai multe animale de companie au fost ucise în urma unor afirmații incorecte care ar putea răspândi coronavirus. Incidentele șocante au fost provocate după ce dr. Li Lanjuan a declarat la televiziunea chineză de stat: „Dacă animalele de companie vin în contact cu pacienți suspectați, ar trebui să fie carantinați”. Cu toate acestea, presa locală a modificat apoi cuvintele ei în „pisicile și câinii pot răspândi coronavirusul”. Zvonul fals s-a răspândit rapid după ce Zhibo China l-a postat pe platforma de socializare Weibo.

coral