Ochii rosii ar putea fi un simptom de COVID-19, potrivit medicilor de la Academia Americana de Oftalmologie. Medicii oftalmologi din Statele Unite sustin ca multi pacienti diagnosticati cu noul tip de coronavirus au avut, pe langa febra si tuse seasca si simptome precum conjunctivita sau ochi rosii.
Ochii rosii ar putea fi un simptom de COVID-19. Medicii trag un semnal de alarma

Academia Americana de Oftalmologie recomanda medicilor sa testeze toti pacientii car epe langa febra si tuse seasca au si simtpome precum ochii rosii sau conjucntivita. Conjunctivita este o inflamatie a membranei transparente care captuseste pleoapele si acopera ochiul pana la marginea corneei. Persoana care sufera de conjunctivita are ochii rosii, senzatie de nisip in ochi, mancarimi la ochi, secretii la ochi care formeaza cruste noaptea, vedere tulbure si sensibilitate la lumina.

Chelsey Earnest, un cadru medical de la Spitalul din Washington, a facut marturisiri crunte.

„Cel mai important semn este ca cei afectati au, cum ar fi … ochi alergici. Partea alba a ochiului nu este rosie. Este ca si cum ar avea o umbra rosie a ochilor la exteriorul ochilor.”, spune asistenta medicala potrivit capital.ro

Asistenta sustine ca desi unii dintre pacientii pe care i-a avut in grija si care au decedat, ei prezentau doar acest simptom, o forma de conjunctivita, cauzata de infectie. Academia Americana de Oftalmologie sfatuieste toti medicii oftalmologi sa se protejeze in mod corespunzator cand consulta pacienti, mai ales daca ei prezinta un astfel de simptom.

Nightwhisper

coral