Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza pentru urmatoarea luna, iar vremea ofera – cel putin in prima perioada – surprize placute la nivel atmosferic.

Temperaturile vor fi ridicate, la sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie, mercurul din termometre ajungand chiar si la 31 de grade Celsius.

„In acest weekend, vremea se amelioreaza semnificativ, se incalzeste treptat, astfel incat va fi deosebit de cald in partea de sud si de est a teritoriului, cu temperaturi maxime ce vor atinge, duminica,  29 chiar si 31 de grade in extremitatea de sud, in Lunca Dunarii. In aceasta perioada, in partea de sud ar trebui sa inregistram cel mult 23 – 24 de grade”, a declarat, pentru mediafax.ro, Alina Serban, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).
Cum va fi vremea – 30.09.2019 – 07.10.2019

Temperaturile vor fi usor mai ridicate decat cele specifice perioadei in care ne aflam, in regiunile sudice si sud-estice. In rest, in general valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea – 07.10.2019 – 14.10.2019

Valorile termice se apropie de cele normale perioadei, la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii se vor mentine excedentare in cea mai mare parte a teritoriului, indeosebi in nordul extrem al tarii.
Cum va fi vremea – 14.10.2019 – 21.10.2019

Regimul pluviometric estimat pentru perioada numita se va situa in jurul celui normal, la nivelul intregului teritoriu. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale saptamanii mentionate, in toate regiunile.

Cum va fi vremea – 21.10.2019 – 28.10.2019

Pentru ultima saptamana, meteorologii de la ANM anunta ca mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru intervalul precizat, in toata Romania. Cat despre cantitatile de precipitatii, ele vor fi apropiate de cele normale pentru saptamana numita, in toate regiunile.

coral