Duminică, 22 septembrie, în jurul orei 18.10, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au depistat un bărbat de 52 de ani din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 108C, pe raza comunei Călăţele, judeţul Cluj, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie alcoolică de peste 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform rezultatului testării cu aparatul etilotest.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recolatate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore iar la expirarea acesteia, cel în cauză va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Update: Bărbatul de 52 de ani reţinut de poliţişti după ce a fost depistat conducând cu o alcoolemie de peste 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive. Faţă de acesta a fost dispusă măsura ccontrolului judiciar pentru 30 de zile.

 

coral