Ieri, 27 octombrie, în jurul orei 17.30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier cu pagube materiale produs pe D.N. 1F E81, pe raza localităţii Sânpaul. 

În accident a fost implicat un motociclu condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Sânpaul, judeţul Cluj, care, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus, condus de un bărbat de 43 de ani din municipiul Zalău, judeţul Sălaj.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul de 25 de  ani nu deţine permis de conducere, iar motociclul nu este înmatriculat. 

De asemenea, în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul neînmatriculat sau înregistrat și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea perioadei de reţinere, acesta să fie prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

coral