ADN-ul Alexandrei Macesanu a fost descoperit in urma expertizarii frragmentelor osoase ridicate din cuptorul improvizat de Gheorghe Dinca, iar profesorul Vladimir Belis a explicat care va fi procedura dupa o astfel de concluzie stiintifica.

Gheorghe Dinca a rapit-o pe Alexandra Macesanu, iar adolescenta a fost sechestrata, violata si ucisa de ”Monstrul din Caracal”. Inca nu a fost emis certificatul de deces al tinerei, dar profesorul Vladimir Belis spune ca rezultatele nu pot fi contestate. ”Dubii nu pot sa mai existe”, declara Vladimir Belis.

“Dubii nu pot sa mai existe atata timp cat rezultatele sunt acestea, dar eliberarea certificatului constatator de deces medicul legist nu o face decat dupa efectuarea autopsiei. In momentul in care eventual organele de justitie pun intrebarea aceasta INML, daca pe baza acestor investigatii se poate ajunge la concluzia ca persoana despre care discutam este decedata, si raspunsul de la INML, pe baza acestui rezultat nu poate fi decat pozitiv, in aceasta situatie organele de justitie declara decesul persoanei”, a spus profesorul Vladimir Belis, conform antean3.ro.

Profil ADN unic, apartinand unei persoane de sex feminin

DIICOT a anuntat ca raportul final al INML, transmis luni procurorilor, arata ca dintii si oasele identificate in butoiul din casa lui Gheorghe Dinca contin ADN-ul Alexandrei Macesanu, cu o probabilitate de 99,93%.

„In cursul acestei zile, Institutul National de Medicina Legala ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrala raportul de expertiza medico-legala prin examen ADN – expertiza genetica judiciara – in ceea ce priveste pe victima minora M.A.M. Din concluziile raportului de expertiza medico – legala rezulta faptul ca, analiza genetica a probelor biologice de os, reprezentata de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, gasite cu ocazia cercetarii la fata locului in cenusa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dinca Gheorghe, a condus la evidentierea unui profil ADN unic, apartinand unei persoane de sex feminin”, a transmis DIICOT intr-un comunicat de presa.

coral