Cunoscutul afacerist  Mihai Ioan Covaciu, specializat în sectorul imobiliar din Cluj, a murit în accidentul aviatic de la Buzău, produs miercuri, 15 mai, în jurul orei 15.35, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit  în apropiere de oraşul Nehoiu. Pilotul şi o a doua persoană aflată la bordul aparatului de zbor şi-au pierdut viaţa în urma impactului. 

Avionul a decolat de la Ghimbav și trebuia să ajungă la Constanța. Aparatul de zbor era pilotat de Mihai Ioan Covaciu, iar pasagerul Liviu Bucăţică, un afacerist din Constanţa. Ultimul a cumpărat o locuință în Constanța, chiar de la omul de afaceri clujean și urmau să o viziteze și au folosit avionul lui Covaciu. La scurt timp după decolare, aparatul de zbor a dispărut de pe radar.

Avionul este un model Technam T 2008, avion relativ nou, produs în Italia. Este un avion cu dublă comandă, cu lungime de 7 metri, iar anvergura este de 9 metri.

Gabriel Cozma, purtător de cuvânt al prefecturii Buzău, a declarat că: ”Vremea a fost foarte rea încă din cursul nopții trecute. Deci în zonă a plouat non stop. În acest moment au fost găsite două victime decedate lângă epava acestui aparat de zbor de mici dimensiuni. În jurul orelor 15.35, la dispeceratul 112 s-a primit un apel de urgență de la un localnic care semnala posibilitatea ca acest avion să fi căzut într-o zonă greu accesibilă din apropierea orașului Nehoiu. La fața locului au plecat imediat numeroase echipe ale pompierilor, ambulanței, jandarmeriei, poliției, ajutați de localnici coordonați de primarul orașului Nehoiu. Nu s-a raportat niciun survol în zona respectivă, am contactat autoritățile aeronautice și nu era vorba de niciun zbor oficial în zonă”.

Mihai Ioan Covaciu a construit în Cluj-Napoca mai multe blocuri, iar acum lucra la un imobil pe strada Constantin Brâncuși. 

coral