Ordonanta militara 4. Autoritatile administratiei publice locale trebuie sa asigure montarea de dispozitive cu solutii dezinfectante la toate intrarile in blocuri.

”Autoritatile administratiei publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu solutii dezinfectante la toate intrarile blocurilor de locuinte situate pe raza unitatii administrativ-teritoriale si vor dezinfecta periodic lifturile, casa scarilor si alte spatii comune. Masura se aplica incepand cu data de 31 martie 2020”, prevede textul Ordonantei militare 4.

 Preturile la energie electrica, termica, gaze naturale, apa, carburanti, nu mai pot fi majorate mai mult de pretul practicat astazi, a anuntat duminica ministrul de Interne Marcel Vela, precizand ca preturile pot sa scada.

Persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament si in afara intervalului 11-13, a mai declarat, ministrul de Interne, care a anuntat duminica noi masuri ”dure” in contextul pandemiei de coronavirus, precizand ca este greu momentul prin care trecem.

Ministrul a adaugat ca aceia care nu respecta carantina vor fi reintrodusi in carantina si vor plati costul cazari. De asemenea, in blocuri vor fi amplasate dispozitive cu solutii dezinfectante.

coral