Ministrul Internelor, Marcel Vela, a anuntat sambata suspendarea zborurilor spre si dinspre tarile aflate in zona rosie.

Ordonanta Militara: Zeci de zboruri au fost suspendate:

Art. 9. — (1) Se suspenda toate zborurile efectuate de operatorii economici aerieni spre Austria, Belgia, Confederatia Elvetiana, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Regatul Tarilor de Jos, Turcia si Iran si din aceste tari catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania, pentru o perioada de 14 zile.

(2) Masura se aplica incepand cu data de 5 aprilie 2020, ora 23,00, ora Romaniei.

(3) Se prelungeste masura suspendarii zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Franta si Germania si din aceste tari catre Romania, pentru o perioada de 14 zile, incepand cu data de 8 aprilie 2020.

Citeste si: Pensionarul care si-a donat toate economiile unui spital, pentru un incubator, mai vrea sa faca un gest extraordinar! Ion Carstoiu doreste sa ajute spitalul din Urziceni EXCLUSIV

(4) Masurile prevazute la alin. (1) si (3) nu se aplica zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfa si corespondenta, umanitare sau care asigura servicii medicale de urgenta, precum si aterizarilor tehnice necomerciale.

Art. 10. — (1) Sunt permise zborurile efectuate de toti operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucratorilor sezonieri din Romania catre alte state, cu avizul autoritatilor competente din tara de destinatie.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica lucratorilor care isi desfasoara activitatea in domeniul sanitar si al asistentei sociale.

coral