News Flash:

(P)Se fac inscrieri la cursul de Bucatar organizat de Centrul de Instruire Tabula

14 Aprilie 2014
997 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu totii am visat cand eram mici ca vom deveni politisti, cascadori, balerine, magicieni, profesori sau de ce nu, bucatari. Insa putini sunt cei care chiar au reusit sa-si puna in aplicare ca si adulti acest vis. Motivul? Pentru a practica astfel de meserii este nevoie de indemanare, daruire si acea sclipire de care dau dovada unii oamenii intr-un anumit domeniu. Sa luam meseria de bucatar spre exemplu. Amatori sau nu, multi romani cand gatesc acasa sau la o intalnire cu prietenii sustin ca se relaxeaza. Insa de aici si pana a crea farfurii cu adevarat deosebite si demne de stele Michelin e cale lunga. Acest lucru necesita organizare, indrazneala si mai ales pregatire.  Pentru cei care si-au propus sa-si deschida o afacere, ori care vor sa descopere tainele bucatariei, Centrul de Instruire Tabula din Tirgu-Mures organizeaza curs de Bucatar.

“Ne adresam tuturor celor care lucreaza in domeniu, dar nu au diploma de calificare, persoanelor care adora sa gateasca in timpul liber, precum si celor care spun ei sunt un dezastru in bucatarie si vor doar sa isi dezvolte anumite abilitati. Spre surprinderea noastra am avut inscrise si persoane care si-au propus sa invete cateva lucruri noi, insa care la final, dupa absolvirea examenului s-au hotarat sa-si deschida o afacere in acest domeniu. Consideram ca prin sfaturi utile oricine poate realiza preparate simple, insa pe placul tuturor. Trebuie doar sa-si doreasca sa faca aceasta schimbare si cine stie poate in viitor vor ajunge chiar sa-si schimbe meseria actuala“ a subliniat Laszlo Tunde, directorul Centrului de Instruire Tabula.

In cadrul cursului de Bucatar, persoanele inscrise invata cum sa utilizeze diferite produse alimentare, unelte sau masini pentru a crea preparate culinare de top, care sa satisfaca gustul si celor mai exigenti clienti. Participantii iau lectii de la specialisti in domeniu, invata cum sa portioneze si sa aranjeze preparatele create si mai ales cum sa decoreze farfuriile. Odata calificati acestia au posibilitatea sa lucreze in restaurante, sa-si deschida propria afacere, sa calatoreasca si, de ce nu, sa descopere bucataria traditionala a altor tari. Instruirea are loc o data pe saptamana 3 ore, dupa-masa sau in weekend, in limba materna. Durata cursului este de 5 luni- 2 luni teorie si 3 luni practica in unitati specializate. Cursantii beneficiaza gratuit atat de suportul de curs, cat si de caietul de lucru. Asadar, nu mai stati pe ganduri, transformati aceasta pasiune intr-o meserie care va poate aduce satisfactii multiple. De altfel, cu totii stim ca indiferent de situatie, chiar daca suntem nevoiti sa strangem cureaua, mereu vom investi in mancare. Multi dintre noi nu avem timpul necesar sa gatim acasa, asa ca suntem nevoiti sa comandam de la restaurant. Si parca uneori acele preparate au un gust diferit, mai bun, ceea ce ne face sa ne intrebam oare care este secretul? Raspunsul il aflati in cadrul cursului organizat de asociatia mureseana.

Galerie Foto

examen
bucatar laszlo tunde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1554 (s) | 33 queries | Mysql time :0.052690 (s)