Administratia Prezidentiala a anuntat, vineri, ca Sanctitatea Sa Papa Francisc va intreprinde o Vizita Apostolica in Romania in perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Sanctitatea Sa va vizita orasele Bucuresti, Iasi si Blaj si Sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc.

 "Primind invitatia Presedintelui Romaniei, a Autoritatilor statului si a Bisericii Catolice din Romania, Sanctitatea Sa Papa Francisc va intreprinde o Vizita Apostolica in tara noastra in perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu aceasta ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orasele Bucuresti, Iasi si Blaj si Sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc", anunta Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, programul de calatorie va fi publicat la o data ulterioara.

Episcopii catolici din Romania anunta ca au primit cu bucurie si recunostinta vestea vizitei Papei Francisc, indemnandu-i pe credinciosi si pe toti oamenii de bunavointa sa se uneasca in rugaciune pentru ca acest eveniment sa aduca roade bogate in viata spirituala a crestinilor precum si in favoarea binelui si unitatii intregii societati romanesti.

„Speram ca prezenta in Romania a Urmasului Sfantului Petru sa aduca Romaniei inspiratia pentru a uni tot ceea ce e bun si valoros in favoarea tarii si a binelui comun. Sa putem regasi vointa dialogului intre Bisericile crestine bazat pe respectul alteritatii, care sa uneasca energiile crestinilor in favoarea vietii si a valorilor firesti ale Creatiei lasate de Dumnezeu”, a transmis, in Mesajul sau, Preafericitul Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, si Presedinte al Conferintei Episcopilor Catolici din Romania.

Prima vizita intr-o tara majoritar ortodoxa si singura in Romania a liderului Bisericii Catolice a avut loc in perioada 7-9 mai 1999. Atunci, papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Romania la invitatia Patriarhului Teoctist.

coral