News Flash:

Papadia, planta minune! Consumata primavara, are efecte miraculoase asupra organismului! Iata cum trebuie preparata

16 Aprilie 2015
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
Papadia (Taraxacum officinale), numita si buha, cicoare, crestatea, laptuca, floarea-malaiului, se gaseste in peste 100 de specii. Are frunzele lungi, crestate si florile galbene, grupate in capitule. Creste foarte bine in toate regiunile tarii. Perioada in care se poate gasi papadia este mare, de primavara timpuriu pana toamna tarziu, potrivit site-ului nutritie-sanatoasa.ro

Aceasta planta este o sursa importanta de potasiu, sodiu, calciu, fosfor si fier. Frunzele contin o cantitate mai mare de vitamina A decat morcovii, de asemenea vitaminele B, C, D si K. Frunzele de papadie contin cupru, siliciu si mangan. Radacinile contin in plus inulina si zaharuri complexe. Este bogata in calciu si magneziu. Papadia contine colina (compus important in afectiunile hepatice), precum si flavonoide si carotenoide, se mentioneaza pe www.frunza-verde.ro

Aparent, banala papadie este una din cele mai puternice plante antitoxice si depurative de la noi. Pentru uz terapeutic, sunt folosite atat frunzele, cat si radacinile de papadie. Frunzele de primavara sunt mai bune in salata decat cele din vara. Sucul de papadie a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru tulburarile de vedere. In tratarea a numeroase afectiuni, sunt indicate tinctura de papadie si decoctul de papadie, noteaza site-ul www.sanatatecuplante.ro.

Papadia face parte dintre plantele cele mai bogate in provitamina A. Este foarte eficienta in lupta impotriva radicalilor liberi, care duc la imbatranirea pielii. De asemenea, prin proprietatile sale de detoxifiere, tonifica si da un aspect sanatos si mai luminos pielii.

Aceasta planta este utilizata si in cazurile de anemie si hepatita si poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Papadia poate, de asemenea, alina durerile reumatismale si artrita.

Alte afectiuni in care este folosita cu succes sunt acneea, alergia, indigestia, gastrita hipoacida, dispepsia, guta, intoxicatii diverse, toxiinfectii alimentare, tromboflebita, ateroscleroza, hemoroizi, imbunatatirea circulatiei sangelui, obezitate, transpiratie, tulburari de metabolism, inflamatii ale ganglionilor. Radacinile plantei sunt utilizate in principal ca stimulent al poftei de mancare. Florile de papadie au proprietati antioxidante si pot ajuta la intarirea sistemului imunitar, potrivit www.sfatulmedicului.ro

Frunzele trebuie culese dimineata devreme, inainte ca floarea sa se deschida. Daca sunt culese dupa inflorire, in timpul zilei, frunzele pot fi foarte amare. Cu cat sunt recoltate mai tarziu, spre toamna, cu atat sunt mai bogate in nutrienti.

papadia taraxacum officinale buha cicoare crestatea laptuca lungi sodiu
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0925 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016450 (s)

loading...