News Flash:

Parcare cu SMS in Cluj-Napoca. CAT COSTA si care este numarul de SMS

28 Noiembrie 2013
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria clujeana a introdus sistemul de plata prin mesaj text de pe telefonul mobil.

De pe telefonul mobil poti plati parcarea pe unul din cele peste 3.200 de locuri taxate de administratia locala clujeana in centrul orasului. Introduci indicativul 401 sau 402, in functie de pozitionarea parcarii, urmat de numarul de inmatriculare al masinii si trimiti un mesaj la numarul 7420.

Dupa promisiuni si presiuni din partea opozitiei, administratia locala a introdus in oras, printr-un parteneriat cu societatea Piconet, pentru 18.000 de lei, alternativa de plata a taxei pentru ocuparea unui loc de parcare prin intermediul mesajului text. Angajatii primariei au lipit ieri,autocolante in centrul orasului pentru a informa clujenii cu privire la noua posibilitate, dar si a modelul in care se poate plati parcare de pe telefonul mobil.

Sistemul de plata a parcarii prin SMS a fost testat ieri de edilul Emil Boc. Parcare pe un loc din centrul orasului, timp de o ora costa 0,55 euro (taxa de parcare de 2 lei/ora perceputa in municipiu, plus costul mesajului). "Este o solutie inteligenta, prin intermediul tehnologiei, in folosul cetatenilor. Noi cautam mai multe solutii practice pentru a le usura viata locuitorilor", a mai precizat Boc, citat de ziuadecj.ro.

Sistemul de plata prin SMS functioneaza in trei retele de telefonie mobila - Orange, Vodafone si Cosmote. Mesajul text trebuie trimis la numarul 7420. El trebuie sa contina indicativul 401 sau 402, in functie de pozitionarea locului de parcare in zona I sau zona II din centru, urmat de numarul de inmatriculare a autovehiculului. Beneficiarul va primi ulterior un mesaj de confirmare a efectuarii platii, care cuprinde costul stationarii, zona tarifara, ora si minutul la care expira timpul de parcare. Mesajele transmise consecutiv se cumuleaza, durata valida a parcarii fiind suma duratei SMS-urilor trimise. Modalitatea de plata a parcarii prin intermediul mesajului text nu este valabila pentru parcarile inchise cu bariere, nici pentru parking-urile din oras. "Avem 3.250 de locuri de parcare in zona centrala pe care se poate parca. Agentii politiei locale au dispozitive mobile si vor face verificari si a celor care parcheaza prin SMS", a declarat Boc. In zona a doua, pentru cei 2 lei platiti prin SMS se poate stationa doua ore.

Piconet detine deja monopol in Transilvania si Banat pe sistemul prin SMS si are contracte cu municipalitatile din Oradea, Timisoara, Arad, Targu-Mures, Bistrita, Brasov. La Oradea, tariful de parcare cu plata prin SMS este de 0,5 euro pe ora, cu taxa pe valoarea adaugata (TVA). La Brasov, tariful este de 0,4 euro, cu TVA. Primaria clujeana a promis inca de acum sapte ani ca va introduce acest sistem. Acum doi ani a organizat o licitatie pe care ulterior a anulat-o. Unul dintre motivele pentru care la Cluj-Napoca nu s-a dorit introducerea sistemul prin SMS era legat de faptul ca soferii ar scapa de amenzile de parcare. In plus, la Cluj-Napoca exista in zona centrala peste 3.000 de locuri de parcare, motiv pentru care sistemul de sanctionare a soferilor neregulamentari ar fi dat peste cap si nu s-ar mai sti daca se plateste sau nu parcarea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

primaria clujeana mesaj text telefonul mobil 401 402 7420
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 23 queries | Mysql time :0.046397 (s)