Clujenii iubitori de sport şi lectură în aer liber vor putea îmbina, din această săptămână, cele două activităţi în Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Haţieganu” al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

UBB, împreună cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, va inaugura vineri, 19 aprilie 2019, la ora 12.00, o serie de mini-biblioteci în incinta Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Evenimentul va consta în amplasarea de căsuțe cu cărți în zonele de joacă pentru copii, lângă băncile de pe aleea principală și în zona foișoarelor din Parcul Sportiv.

Cărțile vor putea fi citite pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă, condiția fiind ca ele să fie aduse înapoi sau să fie înlocuite cu alte cărți, în condițiile în care oricine va dori să doneze cărți pentru aceste mini-biblioteci o va putea face lăsându-le în căsuțele din parc.

Acțiunea desfășurată în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” dorește să încurajeze lectura în spațiile publice, să promoveze o atitudine responsabilă față de bunurile folosite în comun și totodată să încurajeze schimbul de cărți.

Inițiativa face parte din seria de evenimente realizate în Săptămâna Națională a Bibliotecilor (15-19 aprilie 2019).

coral