News Flash:

Perchezitii DNA la Consiliul Judetean si la locuinta lui Bunea Stancu

7 August 2014
1455 Vizualizari | 1 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7729 RON (0.0000)
USD: 4.3160 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Procurorii DNA Galati fac joi dimineata perchezitii la sediul Consiliului Judetean Braila si la locuinta sefului institutiei, Gheorghe Bunea Stancu, intr-un dosar de coruptie, informeaza DNA intr-un comunicat. Stancu este suspectat ca era implicat in comiterea unor fapte asimilate celor de coruptie, directionand contracte din bani publici spre firme pe care el insusi le controla indirect.

Citeste si Basescu, despre „dreptatea pana la capat” promisa de Ponta baronilor PSD: „Ar deveni

In cursul zilei de 07 august 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate un numar de 4 perchezitii domiciliare in locatii situate in municipiul Braila, din care una este sediul unei institutii publice.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bunea Stancu era implicat in comiterea unor fapte asimilate celor de coruptie, avand concursul mai multor functionari din subordine si, in egala masura, al reprezentantilor legali ai unor agenti economici interesati in obtinerea unor contracte de achizitii publice.

Din documentatiile aferente contractelor de achizitie publica incheiate de Consiliul Judetean Braila, s-a verificat respectarea conditiilor legale la incheierea, derularea, executarea si finalizarea procedurilor de achizitie publica derulate in perioada 2009 - 2011, de catre Consiliul Judetean Braila, in calitate de autoritate contractanta.

09.50: Cele cinci contracte suspecte de trucare:

„servicii de proiectare si executare lucrari pentru repararea si amenajarea cladirii din Braila, strada Buzaului nr. 3A”.
„Lucrari de reabilitare, amenajare si modernizare spatii medicale in proiectul Modernizarea ambulatoriului de specialitate integrat in cadrul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Braila – SIM S 3508”
„Lucrari de reabilitare, amenajare si modernizare spatii medicale” in proiectul „Echiparea Ambulatoriului de specialitate integrat in cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Braila” – SIMS 3509.
„Reabilitarea DJ 221, DJ 202A si DJ 202B, jud. Braila”, contract incheiat intre Consiliul Judetean Braila, reprezentat de catre Gheorghe Bunea Stancu, si SC TANCRAD SRL Galati, reprezentata de catre administratorul sau Stancic Cristian Catalin
efectuarea de lucrari de reabilitare drumuri prin plombari si asfaltare a DJ 221B – Braila – Vadeni (plombari pe o suprafata de 3.000 mp si asfaltare pe o suprafata de 2,7 km), contract incheiat intre Consiliul Judetean Braila, reprezentat de presedintele acestuia, Gheorghe Bunea Stancu si SC TANCRAD SRL Galati, reprezentata de catre Stancic Cristian Catalin

Modul in care au fost organizate si s-au derulat procedurile de achizitie publica, in perioada de referinta, a condus ca, in prezent, SC TANCRAD SRL Galati, SC TANCRAD Construct SRL Braila si SC CONCIVIA SA Braila sa detina monopolul lucrarilor licitate (in sens comun) de Consiliul Judetean Braila, fiind practic singurele firme care participa si castiga contractele de achizitie publica pe plan local si judetean.

In situatia in care exista alti ofertanti, firmele agreate fie ofera pretul cel mai mic, fie indeplinesc "anumite" conditii apreciate ca esentiale de catre membrii comisiilor de analizare si evaluare a ofertelor, situatie care, in mod inevitabil, conduce la castigarea procedurilor respective.

Citeste si Noi amanunte in dosarul Horea Uioreanu - Cabana pe malul lacului cu banii din spagi

Interesul presedintelui Consiliului Judetean pentru castigarea procedurilor de achizitie publica de catre SC CONCIVIA SA Braila este subliniat de faptul ca, in mod indirect, este actionar la aceasta firma. Astfel, SC CONCIVIA SA Braila a fost infiintata in anul 1991, iar in anul 2000, actionar majoritar a devenit SC BURSAGRIROM SA Braila, firma infiintata in anul 1995, avand ca actionar majoritar pe Gheorghe Bunea Stancu. In anul 2004, Gheorghe Bunea Stancu a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Braila, calitate pe care o detine si in prezent.

Intre Consiliul Judetean Braila, reprezentat de catre Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte si SC CONCIVIA SA Braila, reprezentata de administratorul Soare Vasile, in perioada 23.12.2009 - 22.07.2010, au fost incheiate mai multe contracte de executare lucrari, avand ca obiect "servicii de proiectare si executare lucrari pentru repararea si amenajarea cladirii din Braila, strada Buzaului nr. 3A".

Desi SC EUROTON SA Constanta, firma care ofertase serviciile de proiectare alaturi de SC CONCIVIA SA Braila, nu indeplinea conditiile prevazute in documentatia de atribuire si caietul de sarcini, dupa aplicarea algoritmului de calcul, comisia de evaluare a ofertelor a calculat obtinerea unui numar de 100 de puncte de catre oferta celor doua firme.

Celelalte doua oferte au obtinut 93,85 puncte si 87,94 puncte, astfel incat contractul a fost incheiat cu SC CONCIVIA SA Braila asociata cu SC EUROTON SA Constanta.

Ulterior incheierii contractului, au fost incheiate trei acte aditionale, toate fiind semnate de catre Gheorghe Bunea Stancu, si alti 4 functionari.

Pe langa incalcarea atributiilor de serviciu prin indeplinirea unor acte care au condus la obtinerea in mod direct a unui folos patrimonial pentru SC CONCIVIA SA Braila, firma din partea careia a beneficiat de foloase, fapta care se circumscrie elementelor constitutive ale infractiunii de conflict de interese), Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al C.J Braila si de ordonator principal de credite, trebuia sa se asigure ca toate deciziile ce intra in sfera prerogativelor sale sunt luate in conformitate cu prevederile prezentei legi, inclusiv in conformitate cu principiile responsabilitatii fiscale, cu regulile fiscale si cu strategia fiscal bugetara.

In sarcina presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, se va retine, pe langa infractiunea de abuz in serviciu in forma continuata, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 Cod penal cu aplicarea art. 35 al.1 Cod penal, si infractiunea de conflict de interese in forma continuata, prevazuta de art. 301 al.1 Cod penal cu aplicarea art. 35 al.1 Cod penal.

***

Intr-un alt dosar, cunoscut ca dosarul "mita la PSD", Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis in judecata de DNA, in 2012, alaturi de omul de afaceri Ioan Niculae, directorul Viorel Barac de la InterAgro si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toti fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice. In noiembrie 2013, Judecatoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, decizia nefiind insa definitiva.

In 2012, Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta ca presedintele Consiliului Judetean Braila a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, dupa ce a semnat contracte de asociere cu doua cluburi sportive controlate de firme unde el este actionar majoritar.

Citeste si Calin Mitica si Noaptes Alexandru scapa de puscarie. Curtea de Apel a respins apelurile

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

bunea stancu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019347 (s)