Pericol major in bucatarie. Acest aparat este extrem de periculos si va poate rani extrem de grav. Nu-l mai folositi sau aveti mare grija atunci cand il bagati in priza si este in stare de functionare.

Avertisment extrem de dur pentru noi toti. Facem geseala care ne poate costa scump. A avea acest aparat in bucatarie nu mai este un lux, ci este ceva necesar si obisnuit. Totusi, putini stiu cum ne afecteaza sanatatea.

Pericolul ascuns din bucatarie
Este vorba despre cuptorul cu microunde. Desi este extrem de util, acesta este foarte periculos. Cel putin asta sustin studiile. Cercetatorii au stabilit ca incalzirea in cuptorul cu microunde distruge antioxidantii din alimente.

Dar asta nu e tot. Fiecare cuptor are in interior un magnetron, un tub in care electronii sunt afectati de campurile magnetice si electrice in asa fel, incat sa produca radiatii de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiatii incalzesc, de fapt, alimentele,

Pericol mare pentru bebelusi
De asemenea, cuptorul cu microunde reprezinta un pericol si pentru bebelusi. „Formulele pentru bebelusi incalzite la microunde transforma anumiti aminoacizi trans in izomeri cis sintetici. Izomerii sintetici nu sunt activi biologic. Mai mult de-atat, un aminoacid, L-prolina, este convertit in d-izomer, cunoscut a fi o neurotoxina (otrava pentru sistemul nervos) si o nefrotoxina (otrava pentru rinichi).

Este destul de rau nu numai faptul ca bebelusii nu sunt alaptati la sanul mamei, dar acum le este dat „lapte fals”, transformat in ceva otravitor prin microunde”, spune in revista Lancet, dr. Lita Lee.

Si asta nu e tot. Un profesor de la Universitatea Lausanne, a publicat un studiu in care a aratat ca mancarea preparata la cuptorul cu microunde prezinta riscuri mai mari asupra sanatatii decat mancarea pregatita in mod normal.

In revista Franz Weber, oamenii de stiinta arata ca alimentele pregatite in cuptorul cu microunde au efect cancerigen. Se pare ca ar modifica nutrientii din mancare, iar, ulterior, sangele si organismul nostru ar fi afectat.

coral