News Flash:

Pericolele din PIZZA CONGELATA. Unele tari au propus interzicerea comercializarii acestui produs

29 Ianuarie 2014
891 Vizualizari | 0 Comentarii
Pizza este unul dintre felurile preferate de mancare ale oamenilor de pe tot globul. Doua felii de pizza acopera cantitatea maxima de sare pentru o zi intreaga, asa ca persoanele care o consuma des isi sporesc riscul de hipertensiune si boli cardiovasculare.

Pizza congelata este mult mai nociva din cauza amelioratorilor si a conservantilor artificiali existenti in aluat pentru a mentine produsul intr-o forma comestibila cat mai mult timp, scrie realitatea.net.

Pizza are, oricum, din start, un continut mare de grasimi. Prin adaugarea salamului pepperoni nu faci decat sa pui un plus de grasimi saturate si un plus de sare pe masa ta, amandoua periculoase pentru inima.

Pentru varianta mai sanatoasa alege pizza cu topping de legume si pune alaturi o salata cu verdeturi sau cruditati care sa te faca sa renunti la o felie in plus.

Citeste si: Imagini socante! Uite cum arata un burger congelat de la McDonald's

De altfel, Administratia pentru Alimente si Medicamente a SUA (FDA) a propus interzicerea grasimilor trans artificiale din alimentele procesate, de la margarina, pana la pop-corn si pizza congelata, scrie unica.md.

Grasimile trans sau grasimi hidrogenate, se obtin din uleiuri vegerale printr-un proces de hidrogenare, prin care devin solide si capata o rezistenta mai mare in mediu. Ele sunt adaugate in mare parte din alimentele procesate industrial, tocmai pentru ca le creste durata de valabilitate, dar si pentru un aspect mai proaspat si un gust mai bun.

Studiile au demonstrat ca uleiurile hidrogenate cresc colesterolul rau din sange. FDA estimeaza ca prin reducerea folosirii acestora in alimentatie s-ar putea preveni anual 20.000 de atacuri de cord si 7.000 de decese datorate bolilor de inima, in Statele Unite. "Desi consumul grasimilor trans a scazut in ultimii 20 de ani in SUA, ramane in prezent o mare problema pentru sanatatea publica", citeaza Reuters.

Propunerea FDA nu este primul efort public de a interzice aceste grasimi. In orasul New York a fost interzisa folosirea lor in restaurante, iar multe lanturi de fast-food, precum McDonald’s, au limitat folosirea lor. Si unele tari din Europa au inceput sa faca pati in aceasta directie, Danemarca, Islanda si Elvetia incercand sa reglementeze comercializarea alimentelor care contin grasimi trans artificiale.

Citeste si: Cum poti pastra painea cat mai mult timp proaspata - Trucuri utile

Sunt doua motive pentru care pizza congelata nu este recomandata: in primul rand, este un produs semipreparat si, automat, contine foarte multi aditivi, conservanti si alte chimicale, iar al doilea motiv este ca pizza congelata contine legume cu mare valoare nutritiva insa, odata supuse congelarii, decongelarii si temperaturilor de coacere, acestea isi vor pierde mare parte din proprietatile benefice, scrie csid.ro.

Daca vrei neaparat sa consumi pizza, comanda una proaspat preparata sau pune mana si fa-ti o pizza ca la carte in propriul camin.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pizza mancare pizza congelata nociva conservantilor artificiali
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012587 (s)