3.217 voturi exprimate de 1.133 de persoane s-au înregistrat în prima săptămână de votare a celor 123 de inițiative de dezvoltare urbană locală înscrise în procesul participativ de tineret Com’ON Cluj-Napoca. Perioada de votare a început joi, 21 februarie și se va încheia joi, 21 martie, la ora 12.

Cel mai mare număr de voturi primit de o idee este 86, iar 25 dintre ele au primit peste 50 de voturi. O persoană poate vota cel mult 10 inițiative. Pentru a putea vota, persoana trebuie să locuiască, să muncească sau să studieze în Cluj.

Lista integrală a propunerilor, cu descrierea fiecăreia și butonul de vot aferent, se găsește pe websiteul proiectului (CLICK AICI).

Persoanele care doresc să voteze e necesar să își creeze (sau să aibă deja) un cont pe platforma site-ului (CLICK AICI).  

Este prima ocazie în care Com’ON Cluj-Napoca se integrează parțial cu platforma bugetareparticipativa.ro gestionată de Primăria Cluj-Napoca. Esența este ca oamenii care au deja cont pe platforma bugetareparticipativa.ro să poată vota și în Com’ON Cluj-Napoca și totodată de a aduce tineri pe platformă creând în acest sens o cultură a cetățeniei participative. Această integrare permite să creăm o comunitate online de cetățeni clujeni care se implică recursiv în decizii ce țin de viața și viitorul acestui oraș. Este o integrare-pilot prin care vom putea analiza și reacția cetățenilor, iar dacă acest lucru se dovedește a fi util, partenerii implicați vor considera următorii pași ce contribuie la dezvoltarea calității de smart city a Clujului”, precizează Farkas András.

coral