News Flash:

Planta care poate inlocui sarea in mancare

6 Decembrie 2014
601 Vizualizari | 0 Comentarii
tarhon

Tarhonul e ideal in special pentru persoanele care nu au voie sa manance sarat. Acesta are un gust puternic, asemanator cu anasonul si usor amarui, drept pentru care da un gust aparte mancarurilor. Astfel, el poate fi folosit cu incredere de cardiaci si de persoanele care au tensiune oscilanta.

Ideal e ca frunzele de tarhon sa fie consumate proaspete, fie in stare cruda, fie in mancaruri, intrucat acesta se poate recolta si se gaseste in piete pana toamna tarziu. Pentru anotimpul rece insa, frunzele se pot pastra uscate si maruntite, dar cel mai bine puse in otet, caci in acest fel isi pastreaza aroma, iar zeama scursa se poate folosi pentru salate.

Tarhonul poate fi consumat si sub forma de infuzie: se fierbe apa, apoi se adauga o lingurita de tarhon la o cana de 250 de mililitri de apa. Cana se acopera, se lasa timp de zece minute, dupa care se bea. Specialistii recomanda consumarea a cel putin o cana cu ceai de tarhon zilnic.

Tarhonul ajuta si la absorbtia gazelor si poate ameliora durerile de dinti pana ajungeti la medic. Efectele benefice sale nu se opresc insa aici. Tarhonul va ajuta sa va relaxati si lupta impotriva oboselii.

Sursa: doctorulzilei.ro 


sarat gust tensiune recolta aroma salate tarhon ceai
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1080 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019098 (s)

loading...