News Flash:

Planta care poate inlocui sarea in mancare

6 Decembrie 2014
956 Vizualizari | 1 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7558 RON (-0.0049)
USD: 4.1758 RON (-0.0181)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
tarhon
Tarhonul e ideal in special pentru persoanele care nu au voie sa manance sarat. Acesta are un gust puternic, asemanator cu anasonul si usor amarui, drept pentru care da un gust aparte mancarurilor. Astfel, el poate fi folosit cu incredere de cardiaci si de persoanele care au tensiune oscilanta.

Ideal e ca frunzele de tarhon sa fie consumate proaspete, fie in stare cruda, fie in mancaruri, intrucat acesta se poate recolta si se gaseste in piete pana toamna tarziu. Pentru anotimpul rece insa, frunzele se pot pastra uscate si maruntite, dar cel mai bine puse in otet, caci in acest fel isi pastreaza aroma, iar zeama scursa se poate folosi pentru salate.

Tarhonul poate fi consumat si sub forma de infuzie: se fierbe apa, apoi se adauga o lingurita de tarhon la o cana de 250 de mililitri de apa. Cana se acopera, se lasa timp de zece minute, dupa care se bea. Specialistii recomanda consumarea a cel putin o cana cu ceai de tarhon zilnic.

Tarhonul ajuta si la absorbtia gazelor si poate ameliora durerile de dinti pana ajungeti la medic. Efectele benefice sale nu se opresc insa aici. Tarhonul va ajuta sa va relaxati si lupta impotriva oboselii.
Sursa: doctorulzilei.ro 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sarat gust tensiune recolta aroma salate tarhon ceai
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1079 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022176 (s)