La data de 26 martie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire a victimizării copiilor de la „Grădiniţa cu Parfum de Tei”, din Cluj-Napoca.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul Proiectului „De mic învăţ să mă feresc de rele” şi au participat aproximativ 120 de elevi însoţiţi de 7 cadre didactice.

Proiectul are ca scop reducerea riscului de victimizare a copiilor prin accidente rutiere, dezvoltarea abilităţilor de conducere a bicicletei şi rolelor prin organizarea de concursuri, dar şi prin vizionarea de materiale educative specifice vârstei.

La Biblioteca Judeţeană Octavian Goga Cluj-Napoca, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au participat la o întâlnire cu elevii din cadrul Colegiului Tehnic Napoca, întâlnire care a avut loc în cadrul celei de-a X-a ediţii din cadrul Campaniei „Hai pe net!”.

Au fost discutate modalităţi de prevenire a victimizării în mediul on-line şi de protejare a datelor cu caracter personal în acest spaţiu. La activităţi au participat 30 de elevi de clasa a XI-a.

La Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Cluj-Napoca, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  au participat la activități de informare și educație rutieră în cadrul Proiectului ”Be cool” împreună cu Napoca Rally Academy.

La  activități au participat 50 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a, înoțiți de 3 cadre didactice.

Mesajul s-a axat pe prevenirea accidentelor rutiere din cauza vitezei excesive, comportamentului teribilist la volan, conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

coral