Un bărbat din Luduș, județul Mureș, a bătut un polițist care i-a cerut declarația pe propria răspundere.

Agresorul a încălcat sfatul autorităţilor în privinţa declaraţiei pe propria răspundere și a ieşit din casă fără documentul care ar fi trebuit să conţină numele, adresa, precum şi motivul şi ora ieşirii din casă.

Supărat pe polițist, agresorul a început să îl lovească cu un corp dur, iar agentul va avea nevoie de 8 zile de spitalizare. Bărbatul din Luduș a fost prins ulterior de colegii agentului și arestat pentru 30 de zile.

„În dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, constând în aceea că în data de 25.03.2020, în jurul orelor 16:40, persoana vătămată, în calitate de polițist local, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Acesta era echipat în uniforma de serviciu, a identificat pe inculpatul L.I.A, solicitându-i acestuia să prezinte declarația pe proprie răspundere prevăzută de Ordonanța militară nr.3 din 2020, emisă de MAI să îi comunice motivul deplasării pe stradă, împrejurare în care inculpatul a adresat injurii persoanei vătămate, a lovit-o cu pumnul, acesta din urmă căzând la pământ.

În urma actelor de agresiune fizică, persoana vătămată prezinte leziuni traumatice cauzate prin lovire directă, repetată cu un corp dur, contondent, necesitând pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul se sustrage de la urmărirea penală încercând să îngreuneze cercetările în această cauză. Judecătoria Luduș a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile„, se arată în comunicatul Poliţiei, citat de Monitorul de Cluj.

coral