News Flash:

Povestea unui tanar care si-a transformat pasiunea in meserie

12 August 2014
470 Vizualizari | 0 Comentarii
Bereczki Istvan
Si-a dorit dintotdeauna sa fie programator web, pasionat fiind de orele de matematica si informatica. A urmat Liceul Bolyai din Tirgu-Mures, iar mai apoi Universitatea Sapientia, Specializarea Calculatoare. S-a angajat la o firma IT, insa dupa doar cateva luni si-a dat seama ca acest job nu il reprezinta. Asa ca si-a luat inima in dinti si s-a decis sa urmeze un curs de Bucatar la Centrul de Instruire Tabula. Este pe scurt, povestea lui Bereczki István. Tanarul in varsta de 22 de ani urmeaza in prezent partea practica a cursului de Bucatar la un restaurant din Tirgu-Mures. Acesta spune ca si-a descoperit pasiunea de a gati inca de cand era mic copil, asa ca s-a gandit sa se orienteze catre aceasta meserie.

“Stiu ca e o meserie contra cronometru, dar din cate vad chiar fac fata cu brio presiunii. Ce-i drept, nu este deloc usor. Am ajutat bucatarul sef chiar si la diverse evenimente si m-am descurcat, deoarece chiar imi place ceea ce fac si lucrez cu placere. Diferenta este ca acasa, spre exemplu cand fac mancare am timp, nu ma grabesc deloc. Aici insa lucram la foc continuu” a precizat tanarul.

Pentru a deveni un bun bucatar trebuie in primul rand sa-ti placa sa stai in bucatarie, sa fii creativ, sa nu iti fie frica sa improvizezi si mai ales sa stii sa-ti surprinzi clientul de fiecare data. Din doua, trei mancaruri sa o poti crea pe a patra. Cel putin asta crede bucatarul sef, Kacsó István de la Hotelul Perla. Maestrul sustine ca: „o farfurie perfecta trebuie sa aiba culoare, un gust desavarsit si sa fie impecabila ca si aspect”. Iar totul se obtine numai prin munca. Barbatul nu s-a gandit niciodata ca va lucra in acest domeniu. Pentru el totul a inceput la varsta de 19 ani cand s-a inrolat in armata.

 „La restaurant incep de la zero cu cei inscrisi la curs. Concret ei invata mai intai care sunt materiile prime folosite in bucatarie, ustensilele, masinile, cum sa combine anumite condimente, cum sa portioneze preparatele culinare, sa aranjeze si mai ales sa decoreze farfuriile. Daca sunt interesati de ceea ce le explic, isi dau silinta si exerseaza acasa ajung departe. Totusi, consider ca pasiunea joaca un rol esential in acest caz” subliniaza chef-ul in varsta de 40 de ani. 

Durata unui curs de Bucatar la Asociatia Tabula este de 5 luni, respectiv 2 luni teorie si 3 luni practica. Pentru mai multe detalii accesati site-ul ONG-ului, www.atab.ro.

Galerie Foto

Bereczki_Istvan_2
programator web matematica informatica universitatea sapientia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0825 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025296 (s)