Sâmbătă, 23 noiembrie, de la orele 11.00 și 17.00, Teatrul de Păpuși Puck, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, va găzdui o nouă premieră. Este vorba de spectacolul „Prin ochii Micului Prinț”, reprezentație nonverbală inspirată din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, scenariul și regia fiind semnate de Vadas László.

Proiectul are la bază viziunea lui Antoine de Saint-Exupéry și opera acestuia „Micul Prinț”, o poveste a cărui protagonist este un simbol al purității, al inocenței și al bucuriei fără limite.

„Adulții sunt înrobiți de convenții și prejudecăți sociale și de putere, dar de-a lungul poveștii găsesc o modalitate de a înfrunta propria transformare și de a se întoarce la joc, la puritate naturală și astfel, se întorc la starea copilăriei. Ca spectator, ne putem întreba, oare reușim uneori acest lucru?”

Spectacolul poartă publicul prin procesul regăsirii sinelui, a copilului din fiecare, folosind instrumente vizuale, de mișcare și de muzică.

Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Mostis Balázs, Urmánczi Jenő și Jakabfi Ivett-invitat special. Asistent de regie este Pünkösti Laura. Scenografia este semnată de Albert Alpár, costumele de Borsos Viola, coregrafia de Jakab Melinda, iar muzica de Domokos Előd. De asemenea, video designul este realizat de Lepedus-Sisko Péter, Cebrat Szilárd este operator sunet, operator lumini este Portik Zoltán, mașiniști sunt Balog Ferencz, Domokos Előd, regia tehnică este semnată de Kovács Ferenc, iar ilustrația de Albert Alpár.

Spectacolul este nonverbal, durează aproximativ 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de opt ani.

Totodată, duminică, 24 noiembrie, de la orele 11.00 și 12.30, cei mici și cei mari sunt așteptați la două reprezentații ale spectacolului „Capra cu trei iezi”, în scenariul, regia și ilustrația muzicală a Doinei Dejica.

Cunoscuta poveste omonimă a lui Ion Creangă stă la baza spectacolului îndrăgit de generații întregi de spectatori. Respectând convenţia clasică a păpuşilor la paravan, acesta este construit astfel încât copiii să regăsească pe scenă toate detaliile poveştii consacrate.

Experienţa de o viaţă pe scena teatrului de păpuşi a Doinei Dejica, a scenografului Epaminonda Tiotiu, dar și elemente precum mânuirea păpuşilor bi-ba-boo, interpretarea actorilor și ilustrația muzicală alcătuiesc o reprezentaţie clasică valoroasă, dinamică și plină de umor.

Distribuția: Frunzina Anghel, Ionuț Constantinescu, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie și Adina Ungur.

Spectacolul se joacă în limba română, durează 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani. coral