News Flash:

Premiul Marian Papahagi, decernat marti la UBB

16 Octombrie 2015
905 Vizualizari | 1 Comentarii
Marian Papahagi
Universitatea Babes-Bolyai impreuna cu Institutul Italian de CulturaVito Grasso″ din Bucuresti si Centrul Italian din Cluj, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucuresti, organizeaza a VII-a editie a ceremoniei de decernare a Premiului Marian Papahagi.

Evenimentul va avea loc marti, 20 octombrie 2015, cu incepere de la ora 12.00, in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in prezenta E.S. Diego Brasioli - Ambasadorul Italiei in Romania.

Ceremonia va fi deschisa de acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB. In cadrul evenimentului va avea loc, in prezenta autorilor Francesco Guida si Silvia Terzi de la Universitatea Roma Tre, si prezentarea volumelor: Francesco Guida, L'altra metà dell'Europa. Dalla Grande Guerra ai nostri giorni (Bari, Laterza, 2015) si Invito al viaggio in Romania. Frammenti di cultura, geografia e storia. Immagini luoghi racconti, a cura di Francesco Guida e Silvia Terzi con la collaborazione di Elisabetta Pallottino (RomaTrE-Press, 2015).

Premiul Marian Papahagi a fost instituit in anul 2008 in memoria renumitului italienist, critic literar si traducator prof. univ. dr. Marian Papahagi (1948-1999). Comisia de evaluare a candidaturilor prezentate la fiecare editie a premiului ia in considerare volume publicate in ultimii cinci ani, opere referitoare la orice aspect al culturii si civilizatiei italiene, precum si opere legate de intreaga activitate. Candidatii trebuie sa fie cetateni romani si nu exista limita de varsta pentru participare.

Marian Papahagi a studiat la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Babes-Bolyai (1966-1968) si la Facultatea de Litere si Filosofie a Universitatii La Sapienza din Roma (1968-1972). Universitatea din Bucuresti i-a conferit in 1985 titlul de Doctor in Litere. A fost profesor titular de Literatura Italiana si de Filologie Romanica la Facultatea de Litere din Cluj si profesor invitat la mai multe universitati din Europa. Dupa 1990 a fost Prorector al Universitatii Babes-Bolyai, Secretar de Stat pe langa Ministerul Educatiei Nationale, Director al Accademiei di Romania din Roma.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

universitatea babes-bolyai vito grasso rectorul ubb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

maria  | #16780
Ofertă serioasă de lucru la domiciliu!
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa
lucrati.
Important! Lăsați mesaj cu textul " INFO" doar pe e-mail!
Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate. Când doriți mai multe informații, contactați unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de e-mail: mariaivan57@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1447 (s) | 22 queries | Mysql time :0.042972 (s)