Dinu Criste, preotul care i-a impresionat pe ”leii” afacerilor, intr-o emisiune de televiziune si a obsinut o finantare de 100.000 euro pentru a investi in ciocolata cu cannabis, are o poveste extrem de interesanta.

Preotul Dinu Criste i-a cam suparat pe superiorii lui ierarhici atunci cand, la ultimele alegeri locale, a decis sa candideze pentru fotoliul de primar al localitatii Floresti. BOR nu a vazut demersul cu ochi buni si l-a suspendat temporar din preotie, printr-o decizie a Arhiepiscopului Andrei Andreicut. Acesta a anuntat despre Criste ca ”daca ajunge primar al Comunei Floresti, va fi exclus din preotie”.

Preotul-cicolatier a iesit pe locul 3 la alegerile locale

Criste, candidat independnt sustinut de PSD, a iesit pe locul al treilea la alegerile din 2016, dupa Horia Sulea (PNL) si Albert Zoltan (UDMR), asa ca a scapat de excludere. In prezent, Criste este preot misionar, adica nu are propria parohie.

Interesant este ca nici azi, Dinu Criste nu se recomanda pe conturile lui de socializare ca fiind preot. El spune ca este jurnalist la doua posturi de televiziune din Cluj si isi prezinta afacerile. In afara de ciocolata pe care o fabrica, el a lansat si o ”colectie” de vinuri. 

coral