Primăria municipiului Cluj-Napoca a primit joi, 28 martie 2019 la București, premiul "Energy Efficiency Program of the Year" – Programul anului în domeniul eficienței energetice, în cadrul celei de a 8-a ediții a galei ENERGY CEO FORUM & AWARDS.

Primăria Cluj-Napoca este prima din România care a investit în înnoirea flotei de transport public prin achiziționarea de mijloace de transport public nepoluante.

Acest premiul este o recunoaștere a excelenței și inovării în managementul mediului și practicele de dezvoltare durabile, folosind energia, în materie de mobilitate urbană.

În prezent o treime din flota de transport în comun a orașului este electrică, obiectivul municipalității este ca întreg transportul public din Cluj-Napoca să fie sută la sută electric și nepoluant. Cei de la primărie urmăresc să aibă astfel impact asupra creșterii calității vieții și să ofere condiții decente și moderne clujenilor din perspectiva transportului în comun.

De asemenea, sunt în procedură de achiziție alte 30 de autobuze electrice, 24 de tramvaie și 50 de troleibuze prin finanțare europeană.

Evenimentul a fost organizat de The Diplomat Bucharest.

ENERGY CEO FORUM & AWARDS este un eveniment de elită și o platformă pentru a recunoaște, recompensa și sărbători succesul celor mai proeminente firme și instituții care activează în domeniul energetic din și care găsesc moduri inovative de a utiliza energia cât mai eficient din România.

coral