Primăria Cluj-Napoca va achiziționa în acest an o serie de defibrilatoare care să fie amplasate în locuri publice intens circulate. De asemenea, se va derula, cu ajutorul SMURD, o campanie de informare pentru ca cetățenii să poată acorda primul ajutor în cazul persoanelor care necesită o asemenea intervenție, până la sosirea echipajului specializat.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi presei că municipalitatea are fondurile necesare pentru această achiziţie şi că ideea a fost propusă în cadrul unui proiect care a fost votat în programul de bugetare participativă.

Potrivit Agerpres, defibrilatoarele vor fi amplasate în locuri precum zona gării sau a primăriei, însă acestea vor fi stabilite în urma consultării cu reprezentanții SMURD Cluj. De asemenea, întreținerea aparatelor se va face în parteneriat cu SMURD.

Tot cei de la Agerpres reamintesc că această idee a fost exprimată, în urmă cu doi ani, la Cluj, și de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat, care a spus, la acel moment, că o asemenea inițiativă poate salva vieți.

coral