News Flash:

Primaria Cluj-Napoca va publica pe site toate achizitiile publice

17 Iulie 2013
1503 Vizualizari | 0 Comentarii
Emil Boc
Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, anunta ca Primaria va publica pe site toate achizitiile publice in suma de cel putin 500 de euro.

Guvernul a modificat procedura de achizitii directe, pragul a fost ridicat de la 15.000 la 30.000 euro pentru produse si servicii si 100.000 euro pentru lucrari. "Nu este necesar si oportun in acest moment in Romania. Cat am fost la Guvern am refuzat promovarea acestei legi", explica Boc.

"Pana in 100.000 euro, doar in baza unei simple justificari cu chitanta, poti realiza orice achizitie publica directa", adauga el. Legea nu prevede obligativitatea a minim trei oferte. In aceste conditii Primaria Cluj-Napoca va publica din 1 august pe site-ul propriu achizitiile publice directe. "Dorim asigurarea transparentei totale in cheltuirea banului public",  spune Boc, in conditiile in care presa a cerut in mai multe randuri astfel de detalii din contractele Primariei, fara a primi inca niciun raspuns, in spiritul transparentei.


"Solicitam si Guvernului sa impuna tuturor administratiilor locale aceeasi procedura transparenta", spune Boc. Intrebat de ce nu a luat decizia pana acum, Boc spune ca pana acum pragul a fost mic. "100.000 euro sunt o suma", spune Boc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

primarul cluj-napoca emil boc primaria achizitiile publice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0920 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015041 (s)