Primarul unei comune clujene are din nou probleme penale, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj au decis trimiterea acestuia în judecată pentru un concurs de infracțiuni.

Este vorba despre Teodor Bucur, primarul comunei Cojocna, care este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de delapidare și purtare abuzivă. Potrivit anchetatorilor, acesta își deconta cheltuielile personale din banii primăriei, făcând deplasări în scop personal însă plătite cu banii locuitorilor. Din câte se pare, acest lucru ar fi fost observat de către contabila comunei, Iboya Rus, care a fost și lovită peste mână când a încercat să fotografieze o serie de documente compromițătoare pentru primar.

”Fapta inculpatului, care, la data de 08.05.2018, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a agresat-o pe persoana vătămată, funcţionar din cadrul primăriei care se prezentase pentru a-i înmâna spre semnare anumite documente, actele de agresiune concretizându-se în prinderea cu putere de braţul drept a funcţionarei şi împingerea acesteia în exteriorul biroului primarului, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 Cp.

Fapta inculpatului, care, la data de 06.07.2018, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a agresat-o pe persoana vătămată, funcţionar din cadrul primăriei care se prezentase pentru a fotografia documente aruncate în prealabil de inculpat, actele de agresiune concretizându-se în lovirea peste mână a funcţionarei, cu consecinţa căderii telefonului acesteia, prinderea cu putere de braţul stâng şi împingerea acesteia în exteriorul biroului primarului, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 Cp.”, arată anchetatorii, citați de Ziar de Cluj.

Teodor Bucur, primarul din Cojocna, nu este la primul contact cu legea penală, acesta fiind chiar condamnat definitiv la pedeapsa închisorii, ce-i drept, cu suspendare.  Cu toate acestea, locuitorii din Cojocna nu au ezitat să-l mai aleagă, încă o dată, în cea mai înaltă funcție din localitate.

Astfel, la alegerile locale din 2016, Teodor Bucur și-a devansat clar contracandidatul, obținând un număr de 495 de voturi, cu toate că era de notorietate faptul că în 2014, cu doar doi ani în urmă, fusese condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru înșelăciune, după ce a fraudat bugetul Casei de Pensii Cluj.

În mod ironic, alegerile le-a câștigat mergând pe sloganul ”Renaștem pentru România. Cinste, dreptate și adevăr”.

 

 

  coral