Spre finele săptămânii trecute, judecătorii ÎCCJ au admis recursul făcut de Silviu Boldor. Primarul PSD al comunei clujene Cășeiu a fost găsit în conflict de interese de inspectorii ANI. ÎCCJ i-a dat câștig de cauză.

„Admite recursul declarat de recurentul-reclamant Boldor Silviu împotriva Sentinţei civile nr. 83/2016 din 21 martie 2016 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a III-a de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând, admite acţiunea reclamantului Boldor Silviu şi dispune anularea Raportului de evaluare nr.41124/G/II/ 06.11.2015 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate-Serviciul de Integritate Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24 mai 2019”, arată soluția pe scurt a instanței.

În anul 2015, Agenţia Naţională de Integritate spunea că, în calitate de primar al comunei Căşeiu, Silviu Boldor a aprobat și semnat mai multe documente privind reluarea activității și promovarea într-o funcție superioară a soției acestuia, Anca Viorica Boldor, în cadrul primăriei comunei Cășeiu.

„Totodată, Silviu Boldor a aprobat și semnat documentele prin care angajații instituției, printre care și soția acestuia, au primit un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, susţin reprezentanţii ANI.

ANI mai susţinea că primarul din Căşeiu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Legea spune că „persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate public […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea public respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadăde 3 ani de la încetarea mandatului”, arăta ANI în urmă cu patru ani, conform Ziar de Cluj.

coral