Un nou scandal a izbucnit la primaria din Cluj Napoca. In urma unui raport al Curtii de Conturi a iesit la iveala faptul ca primaria condusa de Emil Boc le-a dat ilegal angajatilor prime de 13,5 milioane de lei. Raportul Curtii de Conturi a vizat cheltuielile din 2017.    

Cluj-Napoca. Functionarii si politistii au incasat premii de excelenta si bani pentru orele suplimentare. In unele cazuri, angajatii premiati facusera si 16 ore suplimentare intr-o singura zi. Potrivit raportului Curtii de Conturi, aceasta practica nu este noua in Primaria Cluj-Napoca. Angajatii de acolo primesc bonusuri inca din 2011.

„Curtea de Conturi precizeaza ca in anul 2017 au fost efectuate plati nelegale in suma de 7.034.670 lei reprezentand drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajatilor din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea in salariul de baza a unor stimulente, in conditiile in care unii angajati nu aveau atributii si nu au contribuit la administrarea creantelor fiscal”, spun auditorii Curtii de Conturi.

„Includerea in salariul de baza in anul 2010 pentru personalul contractual si functionarii publici a unor drepturi salariale necuvenite, in speta, stimulente, a generat un nivel supraevaluat al drepturilor acordate intre anii 2011 si 2017”, mai spun auditorii Curtii de Conturi.

coral