Primăria Cluj-Napoca a demarat un amplu proces de amenajare şi modernizare a parcurilor din municipiu, investiţie estimată la 100 de milioane de euro.

Obiectivul municipalităţii este acela de a crea câte un parc modern în fiecare cartier din Cluj. Între acestea se numără şi spaţiul verde din Piaţa 14 iulie – cartierul Grigorescu, parc cu o suprafaţă de peste 5.000 de mp, dar care nu a mai fost modernizat de mulţi ani şi a ajuns să arate degradant.

"Estimarea noastră este vă vom investi peste 100 de milioane de euro în parcuri, fie că discutăm despre Parcul Caragiale, despre Parcul Între Lacuri, de Pădurea Clujenilor, de Parcul Est, de Cetăţuie, de malurile Someşului sau de Parcul 14 iulie. Avem proiecte ca în fiecare cartier să amenajăm cel puţin un parc.

Anul viitor va veni şi rândul parcului din Piaţa 14 iulie. Avem un spaţiu verde care are 5.200 mp, care va fi modernizat, pentru că aşa cum arată acum spaţiul verde, arborii şi arbuştii nu sunt de cea mai bună calitate", a afirmat viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio.

Acesta a declarat că studiul de fezabilitate (SF) pentru reamenajarea spaţiului verde din cartierul Grigorescu va fi gata în prima lună a anului viitor, apoi vor demara lucrările.

"Suntem în procesul de semnare a contractului pentru SF, pentru că toate aceste modernizări trebuie să le facem cu autorizaţie de construire şi orice investiţie trebuie să aibă la bază un studiu de fezabilitate.

Până la sfârşitul lui ianuarie trebuie să fie finalizat SF, după care putem să trecem la licitaţia de proiectare şi execuţie, deci anul viitor şi acest parc va fi modernizat. Va fi o dezbatere publică pentru că discutăm de un parc din mijlocul cartierului şi ne dorim să găsim cea mai bună soluţie pentru locuitorii din Grigorescu", a adăugat Tarcea.

 

coral