Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat, pentru luni, 16 decembrie, pronuntarea in dosarul Colectiv. Decizia nu va fi definitiva. Procurorii au cerut, la ultimul termen, inchisoare cu executare pentru inculpatii din dosar.

Magistratii au anuntat amanarea pronuntarii pedepselor in dosarul Colectiv pentru data de 16 decembrie cu putin inainte de ora 11:00.

Cea mai mare tragedie colectiva din Romania ultimelor decenii s-a produs in toamna anului 2015. Un club improvizat intr-o fosta fabrica din Bucuresti a luat foc din cauza artificiilor aprinse in timpul unui concert rock. Scanteile au atins buretele folosit la antifonare, care nu era tratat sa reziste la foc. 153 de secunde a durat incendiul, suficient cat unii spectatori sa moara pe loc, altii sa se calce in picioare spre iesirea subdimensionata si sa fie grav afectati de flacari si fum.

Procurorii au cerut, cumulat, pentru cei 13 inculpati, 160 de ani de inchisoare. Pana la 15 ani de inchisoare pentru fostul primar Cristian Popescu-Piedone si cei doi pompieri care au controlat clubul, 14 ani pentru patroana firmei de artificii si cate 12 ani pentru cei trei administratori ai clubului.

De cealalta parte, toti acuzatii s-au declarat nevinovati si au cerut achitarea.

Victimele incendiului si parintii celor care si-au pierdut viata au solicitat in instanta daune de sute de milioane de euro.

coral