În ziua protestului #sîeu, pentru autostrăzi, PSD anunţă, pe Facebook, începerea lucrărilor la Autostrada Moldovei.

La deschiderea şantierului care va avea loc astăzi la ora 12.30, va participa şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 

"Autostrada Moldovei începe azi!

Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată. 

Ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe șantier", au anunţat social-democraţii pe Facebook.

Tot astăzi va avea loc protestul #sîeu, pentru autostrăzi în România, iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, cel care a construit un metru de autostradă în Moldova. Zeci de mii de oameni îşi vor opri activitatea, vineri, la ora 15.00, pentru 15 minute.

România vrea autostrăzi! #șîeu la Cluj

Oamenii de afaceri clujeni se raliază mișcării “România vrea autostrăzi”. Companii locale cu business-uri de zeci de milioane de euro în țară și în străinătate și cu sute de angajați își vor întrerupe activitatea vineri în semn de protest față de lipsa infrastructurii rutiere în România.

De asemenea, în urma unei propuneri postate pe Facebook de o clujeancă, şoferii clujeni au convenit ca, vineri, la ora 15.00, să participe la protest oprindu-se în trafic timp de 15 minute.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net coral