PSD va depune o motiune simpla impotriva ministrului Finantelor Florin Citu, a anuntat presedintele PSD, Viorica Dancila.

”La inceputul saptamanii viitoare, vom depune o motiune simpla pentru domnul Citu in Senatul Romaniei, avand in vedere cresterea euro, crestere care ii afecteaza pe romani”, a declarat Viorica Dancila miercuri seara la Antena 3.

Aceasta este prima motiune care vizeaza un ministru al Guvernului Orban.

Tot ea a anuntat dupa instalarea noului guvern ca PSD va depune o motiune de cenzura in februarie 2020.

"Este normal ca PSD sa depuna o motiune avand in vedere programul de guvernare, programul de austeritate pe care vrea sa il implementeze Guvernul Orban. Am promis ca vom face o opozitie foarte activa, am promis ca nu vom lasa sa fie sanctionati nici pensionarii, nici salariatii si nici sa vedem masurile antiromani pe care le ia acest guvern. Noi am luat masuri pro oameni, pro romani. Vedem ca acum masurile pe care vor sa le ia sunt impotriva romanilor", a declarat Viorica Dancila la TVR.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat saptamana trecuta, in prima sa conferinta de presa ca ministru, ca, in ultimii trei ani, economia Romaniei a fost condusa dupa doua bugete, dupa modelul Al Capone, ca totul a fost premeditat si a anuntat ca va sesiza institutiile abilitate. El a estimat ca deficitul este de peste 4%. Fostul ministru de Finante Eugen Teodorovici a raspuns acuzatiilor lui Citu, spunand ca este Al Capone ”asa cum domnul Citu este seful FBI” si acuzandu-l ca ”nu stie sa citeasca un buget”. Teodorovici l-a acuzat pe Citu ca prin declaratiile sale a adus leul la un minim istoric.

”Citu a reusit ca leul sa fie la un minim istoric, iar efectele se vor regasi in economie. Fac apel la domnul Orban, domnul Citu sa se abtina de la iesirile publice, pentru ca nu fac decat sa se reflecte in economie”, a afirmat Teodorovici.

coral