Multe persoane se intreaba daca isi pot conduce sotul sau sotia la locul de munca, cu masina. Asadar, Politia Romana a clarificat situatia printr-o postare pe retelele de socializare.

Puteti sa va duceti sotul sau sotia cu masina la serviciu? Politia Romana lamureste situatia

„Intrebare: Pot sa-mi transport cu masina sotia/sotul la/de la serviciu?

Raspuns: Daca apreciati ca motivul deplasarii este unul justificat, puteti face acest lucru completand declaratia pe proprie raspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanta Militara nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie).

Dupa cum se poate constata, situatiile cuprinse in norma au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumita importanta.

O astfel de situatie ar putea fi justificata daca nu exista mijloace de transport in comun sau daca riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de munca ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport in comun, timpii de asteptare in statii, etc).”, precizeaza Politia Romana pe Facebook.

coral