News Flash:

RAADPP Cluj a desfasurat etapa a 5-a a recensamantului vehiculelor

4 August 2015
917 Vizualizari | 0 Comentarii
Masini
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a desfasurat ieri, 2 august,  etapa a 5-a a recensamantului vehiculelor si autovehiculelor care circula pe teritoriul Romaniei, indiferent de tara in care sunt inmatriculate. In aceasta luna se vor desfasura inca doua etape ale recensamantului.

Pana la finalizarea recensamantului programata in cursul lunii noiembrie, mai sunt stabilite inca cinci zile de recenzare, respectiv 14 august si 22 august, 8 octombrie, 11 noiembrie si 14 noiembrie.

Pe durata operatiunii sunt monitorizate urmatoarele tipuri de vehicule: biciclete si motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete si autospeciale pana la 3,5 tone, autocamioane si derivate cu doua, trei si patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorca si vehicule cu tractiune animala. Vehiculele sunt inregistrate in 3.350 posturi de recenzare, dintre care 960 de posturi pe reteaua de drumuri nationale si 2.390 posturi pe reteaua de drumuri judetene si comunale.

La nivelul judetului Cluj, RAADPP, administratorul drumurilor judetene, entitate subordonata Consiliului Judetean Cluj, a amplasat 80 de posturi de recenzare a circulatiei rutiere prin metoda inregistrarii manuale. Recensamantul rutier vizeaza determinarea cat mai exacta a intensitatii si componentei traficului, respectiv a numarului de participanti si a categoriilor de vehicule. Datele finale vor constitui, ulterior, repere pentru fundamentarea si proiectarea investitiilor rutiere, a lucrarilor de intretinere si reparatii, dar si pentru urmarirea dinamicii de evolutie a traficului rutier.

Recenzarea traficului rutier se efectueaza periodic, o data la cinci ani, si are drept scop determinarea repartitiei si evolutiei in timp a traficului de vehicule de marfa si persoane pe reteaua de drumuri publice interurbane din Romania si stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Actiunea are loc ca urmare a recomandarii Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite si se desfasoara in toate tarile Uniunii Europene.Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cnadnr recensamantului biciclete motociclete autoturisme microbuze
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1506 (s) | 22 queries | Mysql time :0.041299 (s)