Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost extradat din Madagascar pentru a ispasi pedeapsa de 9 ani de inchisoare. In aceste momente, fostul edil al Constantei se afla la penitenciarul Rahova, unde a mai primit inca o veste proasta.

Dupa cele 21 de zile de stat in detentie in penitenciarul din apropierea Capitalei, Radu Mazare nu va putea sa se transfere la Poarta Alba, asa cum si-ar dori, ci in alta parte. ”Mazare are de stat dupa gratii noua ani, in regim inchis, motiv pentru care nu este posibil sa se transfere la Poarta Alba, acolo unde cei inchisi au parte de un regim semideschis. Totusi, nu si-a pierdut speranta si, cine stie, prin intermediul avocatilor sai, poate va reusi sa ajunga la Constanta”, au dezvaluit apropiati, potrivit stirilekanald.ro.

Radu Mazare, primele declaratii dupa decizia de condamnare

Radu Mazare transmite, intr-un comunicat remis presei, ca decizia de condamnare la 9 ani data in cazul sau incalca jurisprudenta si deciziile CEDO, precizand ca nu are cum sa se sperie de conditiile din inchisorile romanesti dupa ce a fost arestat in Madagascar.

„De peste patru ani nu mai dau declaratii si nu mai sunt deloc implicat in viata publica sau politica. Cu toate acestea constat ca numele meu, viata si persoana mea suscita in continuare un urias interes. Nu inteleg de ce si nu pot sa fiu decat surprins si impresionat. In acest context doresc sa fac cateva precizari, cu scuze pentru lipsa de modestie: sunt mandru de tot ceea ce am facut in viata, am construit de la zero ziare, radio sau televiziuni atunci cand nu eram implicat in politica.

Ca primar am construit case pentru tineri si nevoiasi, am imbunatatit infrastructura si economia orasului Cta si, foarte important, am reconstruit statiunea Mamaia, pe care am scos o din praf, ruine si anonimat, facind o celebra. Si lista poate continua pe o pagina intreaga. Si in Africa cand am ajuns am procedat la fel: am construit un resort intr-o jungla salbatica, doar cu localnici inimosi, fara utilaje si facilitati. Desigur, am facut in viata mea si greseli, ca orice om, dar n-am facut rau intentionat niciodata, nimanui, fiind si un om cu frica lui Dzeu”, transmite Radu Mazare, prin intermediul unui comunicat de presa.

coral