Relatia dintre Alexandru Cumpanasu si Alexandra Macesanu a intrat in atentia opiniei publice imediat dupa ce a fost declansata ancheta in cazul crimelor din Caracal. Sechestrata de Gheorghe Dinca, adolescenta a reusit sa sune, disperata, la numarul de urgenta 112, numai ca interventia autoritatilor a fost tardiva, iar Alexandra nu a mai putut fi salvata. Unchiul ei, Alexandru Cumpanasu, a dus si duce o campanie sustinuta pentru ca toti ce vinovati sa fie trasi la raspundere.

De-a lungul anchetei, s-a spus ca Alexandru Cumpanasu isi ”face imagine” prin aceasta tragedie, intentia sa de a candida la Presedintia Romaniei fiind considerata inca un argument in sprijinul acestei idei. Pe de alta parte, s-a insistat asupra relatiei dintre Alexandru Cumpanasu, existand multe voci care au afirmat ca acesta nu o vedea decat foarte rar pe Alexandra, iar legatura cu ea si cu familia ei nu era atat de stransa precum este prezentata public. S-a mai transmis, in spatiul public, ca exista un grad indepartat de rudenie intre Alexandru Cumpanasu si nepoata sa sau ca acesta ar fi var primar cu tatal fetei.

Bunicul lui Cumpanasu este (n.red. – sau a fost, nu se stie oamenii mai sunt in viata) frate cu… bunicul tatalui Alexandrei. Astfel, Alexandru Cumpanasu este ruda de gradul VI cu Ioan Macesanu, tatal fetei disparute. Informatia a fost confirmata chiar de catre seful CNMR, potrivit gandul.info.

”Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar…”

Potrivit unchiului Alexandrei, daca ar fi in locul familiei Luizei, ar cere o analiza in afara tarii, asa cum a solicitat pentru nepoata sa. Totodata, Cumpanasu mai spune ca INML s-ar fi grabit cu analiza in cazul Alexandrei.

„Eu nu vreau sa acuz pe nimeni, dar cred ca in cazul Alexandrei a existat o graba nejustificata de 4 zile in care sa comunice acest rezultat preliminar, in conditiile in care, daca este nevoie voi dovedi ca toate institutiile pe care le-am contactat ne dau ca timp de raspuns intre 2 si 3 saptamani. Eu va intreb si in contextul in care in comunicatul DIICOT la un moment dat se precizeaza faptul ca procurorii DIICOT-Structura Centrala au reiterat Institutului National de Medicina Legala ”Mina Minovici” dispozitia de efectuare in continuare, in regim de urgenta, a expertizei genetice judiciare asupra intregului material probator, inclusiv asupra dintilor? Pai este foarte grav, adica ce au facut, au facut partial, oamenii astia dau cu pipeta rezultate, este inaccepabil asa ceva”, a declarat Alexandru Cumpanasu.

coral