Dezinfectarea nu trebuie sa devina o obsesie. Este mesajul profesorului doctor Alexandru Rafila, care spune ca spalarea cu apa si sapun a mainilor este cea mai eficienta metoda de a tine virusul la distanta.

In ceea ce priveste masurile pe care le putem lua ca sa ne ferim de coronavirus, „daca ne spalam bine cu apa si sapun este suficient. Apa si sapunul sunt mai eficiente decat alcoolul in cazul acestui virus, pentru ca este un virus anvelopat, are un invelis care este imediat distrus de sapun sau de detergent”, spune profesorul Rafila.

„Sa ne ferim gura, nasul si ochii de contactul cu diverse secretii este cu totul altceva si trebuie sa ne obisnuim sa nu mai punem mana sa ne atingem fata decat atunci cand suntem absolut siguri ca suntem curati pe maini, ca ne-am spalat sau am utilizat inainte un antiseptic”, a completat specialistul.

Intrebat daca dezinfectarea suprafetelor ajuta in vreun fel, Alexandru Rafila spune ca nu trebuie sa dezinfectam chiar toate suprafetele, ci acelea cu care venim in contact si e probabil sa fi fost contaminate cu diverse secretii.

„Nu trebuie sa devina obsesiv, am observat la multi, devine obsesiva aceasta dezinfectare. Nu trebuie acum sa incepem sa dezinfectam toate ambalajele si absolut toate obiectele cu care venim in contact. Este suficient sa spalam mainile dupa ce punem mana pe diverse ambalaje”, a aratat profesorul Rafila.

coral