Urmare a implementării de către Compania de Apă “Someș“ S.A. și Consiliul Județean Cluj a proiectului mamut cu finanțare europeană în valoare de 355,6 milioane de euro, Comuna Chiuiești va beneficia, în cel mai scurt timp posibil, de o rețea nouă de distribuție a apei potabile.

Astfel, în baza contractului de lucrări numărul 12 din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, în satele Chiuiești, Măgoaja și Strâmbu din comuna Chiuiești vor fi realizate lucrări cu o valoare estimată de 3.688.503 euro.

În concret, principalele lucrări care vor fi realizate în toate cele trei localitățile din comuna Chiuiești se referă la cca. 36 de km de noi rețele de apă potabilă și racorduri de distribuție. Totodată, în localitățile Chiuiești și Măgoaja vor fi realizate patru noi stații de pompare a apei potabile, în timp ce satele Măgoaja și Strâmbu vor beneficia de două noi stații de clorinare și două noi rezervoare de înmagazinare. 

În ceea ce privește Contractul de lucrări numărul 12 din cadrul proiectului european, cel prin intermediul căruia va fi introdusă apă potabilă, respectiv vor fi modernizate rețelele de apă și canalizare în localități învecinate municipiului Dej, acesta se află în etapa de obținere a autorizațiilor de construire și de finalizare a documentațiilor de atribuire în vederea publicării lor în SICAP.

coral