News Flash:

"Regula celor cinci secunde" este reala: Alimentele scapate pe jos pot fi mancate fara probleme

10 Martie 2014
685 Vizualizari | 0 Comentarii
Un studiu realizat de cercetatorii din cadrul Universitatii Aston (Marea Britanie) arata ca regula celor cinci secunde poate fi aplicata, alimentele scapate pe jos putand fi mancate fara riscuri deosebite pentru sanatate

Astfel, acestia sustin ca este mai putin probabil ca bacteriile sa se lipeasca de alimentele scapate pe suprafete mochetate si ca alimentele umede, precum pastele si dulciurile, sunt acelea in cazul carora se aplica cel mai bine regula.

Acestia au monitorizat transferul unei bacterii comune - Escherichia coli (E. coli) si al bacteriei Staphylococcus aureus (S. aureus) de la suprafete de interior (mochetate, laminate si acoperite cu gresie) pe diverse tipuri de produse alimentare, conform Mediafax.

Alimentele testate au inclus bucati de paine prajita, paste, biscuiti si dulciuri lipicioase, care au fost lasate pe podea intre trei si 30 de secunde.

universitatii aston bacteriile escherichia staphylococcus aureus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0795 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010902 (s)